När tillkalla en elektriker?

Vilka elinstallationer kan man med gott mod ge sig på själv och vilka kräver en licensierad elinstallatör? Det har faktiskt inget att göra med erfarenhet utan lagen är mycket specifik. Vissa elinstallationer får man genomföra som lekman, till exempel byta glödlampor och proppsäkringar, montera stickproppar och skarvsladdar samt byta ut ett vanligt vägguttag - men BARA om man är trygg i handlingen och vet hur det ska göras. När det gäller elinstallationer så ska man alltid veta vad man gör, annars tillkallar man en elektriker.

Som sagt så finns det vissa, enkla saker som man får installera själv men det mesta ska enligt lag installeras av en elinstallatör. Saker som golvvärme, byte från ojordade till jordade vägguttag och olika typer av förändringar i fasta installationer m.m. kräver en specialist. Vi finns här för att hjälpa dig med alla typer av elinstallationer i Lund.

Belysning, hemsystem och uppkoppling

Förutom arbeten i byggprojekt, där vi installerar helt nya elsystem så installerar vi också saker som belysning, diverse hemsystem och nätuppkoppling.

Belysning är idag lika mycket en praktisk fråga som en estetisk och vi kan hjälpa dig med allt från trädgårdsbelysning till stämningsbelysning inomhus och effektiv belysning på arbetsplatser. Vi ger också gärna råd och tips gällande val av lampor och lösningar.

Säkert har du hört talas om konceptet Smarta Hem där du kan styra allt från garageporten till brödrosten och rullgardinerna med din smarta telefon. Vi hjälper dig gärna att installera smarta lösningar som dessa såväl som effektiva larmsystem, snabb, stabil uppkoppling och mycket, mycket mer.

Vad du än behöver hjälp att installera så är vi elektrikern i Lund att räkna med.